Problem with sending e-mail from Service-desk Plus ?

Discuss your problems related to Microsoft Outlook Express here.

Problem with sending e-mail from Service-desk Plus ?

Postby Keya_LOT » Tue Aug 05, 2014 10:46 am

Hi Everyone,

I have problem with sending e-mail from Service-desk Plus. the message that i get is:
"class javax.mail.MessagingException: 530 5.7.1 Client was not authenticated"

In "Mail Server Settings" i have setup the correct settings. I am 100% sure that this settings are correct, because with the same settings to Outlook Express i can send e-mail.

Recently we have upgrade our mail server from Ms Exchange 2003 to Ms Exchange 2007. In this the new one the smtp port for client is 587. i have put this in mail server settings, but i still have problem to send e-mail.

Thanks,
Keya_LOT
 
Posts: 24
Joined: Tue Mar 25, 2014 6:35 am

Re: Problem with sending e-mail from Service-desk Plus ?

Postby Tansenn » Tue Aug 05, 2014 11:24 am

Hello,

I believe Exchange 2007 uses a secure (encrypted) SMTP connection by default, hence the different port number. Unfortunately, ServiceDesk does not support secure email connections at this time. You will need to enable non-encrypted SMTP connections on the Exchange server.

You could probably also check to see if there is any antivirus of firewall software preventing outgoing connections on port 587, but I'm almost positive that the secure connection required is your problem.

I hope this will solve your issue
Thanks,
Tansenn
 
Posts: 28
Joined: Tue Mar 25, 2014 6:27 am


Return to Microsoft Outlook Express- Help Forum

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron